Veiligheid kent geen tijd

Met een beveiligingscamera kan je heel eenvoudig je omgeving in de gaten houden. Dankzij gedetailleerde beelden weet je precies wat er zich afspeelt in en rond je eigen woning. Helaas blijkt het soms zelfs te gevaarlijk te zijn om de deur open te maken. Met de hulp van een bewakingscamera kan je direct zien wie er voor de deur staat. Tegenwoordig kan je online zelfs je eigen deurbel camera uitzoeken. Met deze speciale camera verwerkt in de deurbel zie je direct wie er voor de deur staat. Dit kan heel onschuldig de buurman zijn, maar ook iemand die probeert binnen te dringen. Of je hebt misschien totaal geen zin in alweer zo’n opdringerige verkoper. Dankzij de deurbel camera weet je precies wie er nou eigenlijk voor de deur staat en kan je zelf besluiten om open te doen of niet.

Online je eigen systeem uitzoeken en samenstellen

Op het internet kan je verschillende online shops vinden waar je een eigen bewakingscamera systeem kan uitzoeken. De systemen worden vaak geleverd met een speciaal bedieningspaneel. Met dit paneel kan je beelden terugkijken en eventueel live meekijken in je eigen woning. Er zijn ook systemen waarop je naast een camera ook een alarmsysteem kan aansluiten. Het alarmsysteem geeft direct een alarm richting je smartphone zodra er een insluiper is. Eventueel kan je meteen via je smartphone de camerabeelden bekijken of bedienen. Je ziet zo of het een familielid is die een foutje gemaakt heeft of dat er echt een inbreker is. Je kan zo meteen de politie inschakelen bij een inbraak dankzij je eigen beveiligingscamera systeem.

De beveiliging van bedrijven en terreinen is de laatste jaren flink toegenomen. Dit was ook noodzakelijk omdat bedrijven regelmatig last hebben van dieven. Deze moeten buiten gehouden worden want ze zorgen voor een hoop schade en ongemak en daar zit je als bedrijf echt niet op te wachten. De technologie om bedrijven en terreinen te beveiligen is ook flink verbetert en wordt steeds verder doorontwikkeld om zo nog beter het doel te bereiken. Dat doel is natuurlijk ervoor zorgen dat dieven geen kans krijgen. Camerasystemen zijn een voorbeeld van de ontwikkelingen die steeds verbeterd worden.

Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s worden al een aantal jaren ingezet in het beveiligingssysteem van bedrijven. Maar waar de beelden vroeger klein en en onzuiver waren, zorgen de nieuwe camera’s er nu voor dat de beelden van hoge kwaliteit zijn. Dit kom mede door de digitale videobewerkingstechnieken die gebruikt worden voordat het beeld zichtbaar is. Zelfs in de moeilijkste situaties en met weinig licht is er een uitstekende beeldkwaliteit.

Afschrik effect

De camera’s zorgen er niet alleen voor dat beelden van het terrein worden gemaakt, maar ze schrikken potentiële dieven ook af. Die zien dat de camera’s hangen om het terrein te inspecteren en de kans is groot dat ze op dit moment al besluiten om geen inbraakpoging te doen. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

Opnemen

De camera’s zijn aan te sluiten op een harddisk recorder zodat de beelden ook daadwerkelijk opgeslagen worden. Je hoeft niet elke keer een dvd of cassette te verwisselen op te kunnen blijven opnemen. Afhankelijk van de grootte van de harddisk kun je enkele dagen beeldmateriaal opnemen. Hierdoor heb je tijd genoeg om de beelden te analyseren. De live en opgenomen beelden kunnen van elke plaats bekeken worden. En doordat de camera’s automatisch kunnen schakelen van kleur naar zwart-wit op het moment dat het donkerder wordt, blijft de kwaliteit van de beelden altijd hoog en zonder ruis.

Totaalbeveiliging

De camera’s zijn natuurlijk niet de enige vorm van beveiliging die je aanbrengt. Je wilt ze waarschijnlijk in combinatie met een ander systeem gebruiken. Deze combinatie zorgt voor een totaalbeveiliging en hiervoor moet er eerst een plan opgesteld worden. Je kunt namelijk niet zo maar wat camera’s en sensors ophangen. Je moet eerst in kaart brengen wat de behoefte is, wat de wensen zijn en wat de situatie is. Pas als alle factoren bekend zijn kan er een plan opgesteld worden waarin duidelijk wordt wat er allemaal beveiligd moet worden en welke onderdelen hiervoor gebruikt gaan worden.

(36)